Skip to main content

Het kopen van een nieuwbouwwoning.

Dit komt erbij kijken.

Het kopen van een nieuwbouwwoning is een grote stap. Er komt veel op je af. Omdat je niet elke dag een woning koopt, hebben we hier de belangrijkste stappen op een rij gezet.

1

Informatiebijeenkomst

Tijdens de informatiebijeenkomst zullen we alle woningtypes introduceren en is er volop gelegenheid om vragen te stellen aan het team.
2

Start verkoop

Vanaf dit moment worden de diverse woningen met een duidelijke omschrijving op deze website aangeboden. Ook zal hier alle verkoopdocumentatie, zoals verkooptekeningen, technische omschrijving en koperskeuzelijst beschikbaar zijn. Met de start verkoop wordt ook de inschrijfprocedure en het inschrijfformulier gepubliceerd op deze website en kan het inschrijven beginnen.
3

Inschrijven

Door middel van een inschrijfformulier kun jij je voorkeuren voor één of meerdere woningen van ‘In de Wei’ opgeven bij onze makelaar Peelrand. Belangrijk is dat je hierbij ook de financiële check aanlevert.
4

Toewijzen van de woning

Zodra de inschrijfperiode is gesloten zullen de woningen worden toegewezen. Benieuwd hoe dit in zijn werk gaat? Lees het in de FAQ.
5

Kennismakingsgesprek met de makelaar

Heb je een woning toegewezen gekregen? Dan nodigt de makelaar je uit voor een kennismakingsgesprek en overhandigt hij je persoonlijk de informatie van de toegewezen woning. Alle details van de woning staan ook al op de website vermeld zoals de verkooptekeningen,  technische omschrijving van de woning en de afwerkstaat. Tijdens het kennismakingsgesprek is er natuurlijk volop ruimte voor het bespreken van je vragen en de persoonlijke woonwensen.
6

Koop- en aannemingsovereenkomst ondertekenen

Als alles duidelijk en akkoord is, volgt de officiële ondertekening van de koop- en
aannemingsovereenkomst. Je hebt op basis van het financieringsvoorbehoud nu nog twee maanden de tijd om je financiering rond te krijgen.
7

Kennismakingsgesprek met het Bouwbedrijf

Samen met Peter Claessens Interieur en bouwprojecten (PCIB) ga je aan de slag om alle puntjes op de 'i' te zetten voor wat betreft jou droomwoning.
8

Persoonlijke wensen

Na het kennismakingsgesprek ga je samen met jou contactpersoon van PCIB aan de slag om al jou persoonlijke wensen te verwezenlijken. Zij gaan samen met jou aan de slag om de woning van binnen en buiten naar je smaak te maken.
9

Naar de notaris

De financiering is rond, en aan alle opschortende voorwaarden uit de koop- en
aannemingsovereenkomst is voldaan. Daar mag een glaasje op gedronken worden! Bij de notaris ga je de handtekening zetten onder de akte. Daarna is de grond echt van jou en geef je daarmee ook de PCIB de opdracht om jouw woning te gaan realiseren.
10

Start bouw

Alle handtekeningen zijn gezet, de puntjes zijn op de i gezet voor de uitvoering. De bouw kan beginnen!
11

Buren ontmoeten

We zijn net gestart met de bouw, maar jij bent niet de enige die in deze mooie buurt komt te wonen. Daarom nodigen wij iedereen uit om met elkaar kennis te maken.
12

Kijkdag

Tijdens de kijkdag kun je jouw woning in aanbouw van binnen- en buiten komen. Tijdens dit moment is er de mogelijkheid om vragen te stellen over de woning. Je kan over de bouw lopen en indien gewenst ook al een aantal maten opmeten.
13

Meetmoment

In de afbouwperiode wordt een meetmoment georganiseerd. Tijdens dit meetmoment kun je zelf inmeten of je leveranciers uitnodigen om bijvoorbeeld raamdecoratie, vloeren, et cetera in te laten meten.
14

Vooropname

Tijdens de vooropname of vooroplevering nodigen we je uit om de woning te bekijken en te controleren of alles naar wens is. Dit doen we een aantal weken voor de definitieve oplevering zodat er, indien noodzakelijk, nog aanpassingen kunnen worden gedaan.
15

Oplevering en sleuteloverdracht

Het moment waarop je al die tijd op hebt gewacht is aangebroken: de sleutels van jouw droomwoning zijn van jou!
16

Nazorg

Na de oplevering van de woningen kun je gaan inrichten en wonen. De woning is nu echt “jouw woning”. Na oplevering is er sprake van een onderhoudsperiode van 3 maanden waarin nog openstaande (oplever)punten worden hersteld. Na 3 maanden gaat via de garantieperiode in van Woningborg.